Förlust mot ett duktigt Vasalunds IF

Skadorna fortsätter störa oss under uppbyggnadsfasen och till matchen mot Vasalund lades ytterligare 2 spelare till på listan. Med en desarmerad trupp och flera spelare på ovana positioner låg fokus på att ligga rätt i positioner och flytta som en enhet i försvarsspelet. Det klarade vi med blandat resultat. Första 15 är vi strukturerade och lyckas skapa ett par farliga omställningar där vi bland annat träffar ribban och ett där vi får ett friläge som tvingar Vasalunds mittback att riva ner vår forward. Det resulterar i ett rött kort men då det är träningsmatch så fortsatte vi 11 mot 11.

Efter de första 25 minuterna börjar vi slarva med positionsspelet och i kombination med bolltapp och felbeslut kan Vasalund ta över spelet med sina precisa spelvändningar. 0-1 och 0-2 kommer till för lätt i situationer som vi pratat om och bör kunna försvara bättre.

I andra halvlek startar vi med en hög press som ger resultat direkt. Vi vinner boll och sätter den i djupet och Philip Andersson kan lobba in reduceringen. Vi fortsätter pressa på men när Vasalund gör 3-1 på en hörna så går musten ur oss. Matchen slutar sedan 4-1.

En match med en för dålig helhet från vår sida. Det fanns ljusglimtar att ta med sig men i det stora hela behöver vi komma upp i nivå och prestera bättre.

Nästa träningsmatch kommer att spelas söndagen den 6 mars mot Sollentuna FK på Grimsta idrottsplats. Matchen startar klockan 13:00.

Matchfakta

Arena
Skytteholms idrottsplats, Solna

Mål
25 0-1 Ekin Bulut
40 0-2 Uche Ike
50 1-2 Philip Andersson
72 1-3 Patrick Amoah
84 1-4 Kevin Kabran

Laguppställningen

Startelvan
00 Filip Anger (mv)
00 Niko Granberg
00 Adrian Pettersson (K)
00 Alex Simovski (ut 78)
00 Victor Söderström
00 Roy Sevgili
00 Maldin Ymeraj (ut 46)
00 Adhavan Rajamohan (ut 70)
00 Simon Berg
00 Brwa Pishdari
00 Dimitris Sialmas (ut 46)

Avbytare
00 Philip Andersson (in 46)
00 Sebastian Larsson (in 46)
00 Sackis Papadopoulos (in 70)
00 Dimitris Giakos (in 78)