Tuff förlust på Grimsta

IF Brommapojkarna – Akropolis 3-0 Tung förlust där slutsiffrorna inte speglade matchbilden (Tränar samt spelarkommentarer)

Förhoppningarna var många inför drabbningen på Grimsta IP i tisdags där Brommapojkarna och Akropolis gjorde upp om tre poäng i norrettan. Matchen slutade med 3-0, i favör till hemmalaget men slutsiffrorna speglade inte på något vis matchbilden. För Akropolis del är det nya tag som gäller, redan imorgon faktiskt, då vi gästas av Carlstad United på Spånga IP.
i

Efter sämsta tänkbara förberedelser inför lagens tidigare möte under försäsongen (5-1) där Akropolis bara timmar innan matchstart landade på Arlanda efter ett tungt träningsläger var det många i BP-lägret som trodde på stora siffror under tisdagens drabbning. BP vann visserligen med 3-0 men siffrorna var inte särskilt signifikativa för hur det verkligen såg ut och mycket har man att tacka den tidigare AIK-hjälten Daniel Örlund.

preview 1

Foto: Kjelle Svensson

35-åringen såg till att hemmalaget höll nollan, trots mängder av chanser från Akropolis och med viss hjälp från domarteamet som missade att en boll var över mållinjen. Akropolis hade inte “flyt” framför målet, kalla det ineffektivitet men utan en storspelande Örlund i BP-målet hade vi fått se andra siffror.

Helt orättvist med en BP-vinst var det givetvis inte där Christopher Brandeborn samt just Daniel Örlund glänste på planen och gav hemmalaget en helt annan trygghet gentemot Akropolis.

För Akropolis del gäller som sagt nya tag då vi imorgon kämpar om tre nya åtråvärda poäng i Division-1 Norra mot Carlstad United och där en seger skulle innebära att vi hakar på igen i toppstriden. Väl mött på Spånga IP! Matchstart 16:00!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Tränar samt spelarkommentarer

Giannis Tsombos – En tung förlust! Vi kom till match utan ett par viktiga kuggar men visar att vi har en bra trupp. Vi förlorar med tre mål men gör en bra match mot ett väldigt duktigt BP. Vi skapar mycket och det är en jämn match. Tyvärr gör vi ett misstag och släpper en 40-meterspassning emellan oss i backlinjen till 0-1, det ska inte få hända på den här nivån. Sedan får vi två avgörande domslut emot oss på 30 sekunder där vi först kvitterar trodde alla utom domartrion. Bollen var klart inne. Direkt efter ska BP ha rött när deras spelare liggandes sparkar Oskar i knävecket efter avblåsning.. Vi skapar totalt sett mer 100 % chanser än tidigare matcher men lyckas inte få dit bollen. Vi värderar situationer och bygger anfallen som vi vill. Matchen jämn och av bra kvalité och fortsätter vi med sådana prestationer kommer vi vinna många matcher. Nu har vi lagt den matchen till handlingarna och fokuserar på nästa match!

Oskar Cederling – Jag tycker att det var en jämn match och att vi var minst lika bra. Vi har lite otur i sista tredjedelen och sen vet alla att vi hade en boll inne också, då hade även matchbilden sett väldigt annorlunda ut. Det var en toppmatch i div 1 och resultatet speglar verkligen inte matchbilden?.

Roy Sevgili – Vill börja med att säga att domarna förstör matchen helt, vi spelar 11 mot 14 i princip hela matchen. Tycker vi gör en bra match & skapar en hel del chanser, vi borde ha fått utdelning på minst två av de farliga lägen vi hade. Sedan får vi ett mål bortdömt och vi får heller inte glömma att de skulle ha fått en spelare utvisad. 

Luca Gerbino Polo – Det var en kul match att spela och att titta på tror jag. Båda lagen försökte spela sin egen fotboll men om vi ska summera det kort gör de tre mål och vi noll. Synd att domarteamet missade Adhavans mål för den var självklart inne och kanske hade det blivit en annan match men nu måste vi ta med oss vad vi gjorde bra och jobba hårdare på det som inte gick lika bra. Nästa match är redan nu på lördag och vi måste verkligen vinna om vi ska vara kvar i toppstriden. Vi hade flera möjligheter att näta mot BP och även jag kunde ha gjort mål men hela laget kan göra bättre ifrån sig. Personligen är jag väldigt förbannad över matchresultatet och jag hoppas att mina lagkamrater har samma känsla och förvandlar den energin till något positivt till nästa match mot Carlstad!

Felix Pettersson – En helt okej match från oss där BP är skickliga i det dem gör. De gör 1-0 och vi gör sedan 1-1 men blir ej dömt för mål vilket är konstigt då vi sett på bild i efterhand att den är inne. Sen skapar vi en del klara chanser som vi borde gjort mål på men som vi inte gör och till slut blir vi tyvärr straffade av det. En helt okej match där 3-0 inte speglar matchbilden. Nya tag i nästa omgång nu!

 

 

ALEXANDER THEODORIDIS 
2016-06-10

 

Dagens Derbymatch på Grimsta IP slutar med hemmaseger,

IF Brommapojkarna – Akropolis IF 3-0 (1-0)

  • 32’ Christopher Brandeborn
  • 73’ Christopher Brandeborn
  • 90+3’ Markus Gustafsson