Marcus Haglind Sangré klar för Akropolis IF

Screen Shot 2017-02-17 at 22.46.42

Förre Malmö FF-spelaren, Marcus Haglind Sangré, närmast från IK Oddevold, är klar för Akropolis IF.

Akropolis IF är i full gång med lagbygget inför kommande säsong. Under fredagseftermiddagen presenterade klubben sitt senaste nyförvärv. Den 22-åriga mittbacken Marcus Haglind Sangré har skrivit på ett kontrakt med Akropolis IF och han kommer närmast från spel med IK Oddevold, där han förra säsongen sammanlagt spelade 23 matcher och noterades för 3 mål i division 1 södra.

Vårt nya tillskott är ursprungligen från Linköping och fostrad i BK Derby samt Linköpings FF. Som 16-åring spelade han i pojklandslaget och 2012 värvades han till Malmö FF:s ungdomsakademi.

Han hade hoppats på att få chansen i Malmö FF:s A-trupp, men han lämnade klubben efter några lärorika år. Innan klivet till den mångfaldiga skånska mästerklubben, var Marcus över och tränade med anrika klubben Liverpool FC, en pojkdröm enligt spelaren själv.

– Jag var lagkapten under min tid i Malmö FF U-21 och i pojklandslaget, berättar Marcus.

Nu går fotbollsresan vidare till Akropolis IF och division 1 norra. Marcus fick ett bra första intryck av klubben och han kommer att konkurrera om en utav de två mittbackspositionerna.

Sportchefens (Georgios Gogas) första ord om nyförvärvet.

– Han är väldigt mogen, både som spelare och som person. Marcus har spelat seniorfotboll under en längre tid och vi har följt hans utveckling under en längre period. Det känns väldigt härligt att vi kan få in en så talangfull och betydelsefull fotbollsspelare som kan hjälpa vårt defensiva spel, vi är glada att han valde Akropolis IF, uttrycker Georgios Gogas med glädje.

Vi hälsar Marcus Haglind Sangré välkommen till Akropolisfamiljen !

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]
+46 (0) 76 948 01 36