Inför Akropolis IF – Team TG FF

680

“Seriens två bästa lag som möts imorgon”

Imorgon ställs två spelförande lag mot varandra på Grimsta IP, två lag som spelar en härlig, offensiv fotboll med ett stort bollinnehav. Akropolis kommer från ett dåligt resultat förra veckan mot Västerås SK. Trots att man tidigt tog ledningen genom Nikola Vasic så lyckades man inte få med sig poäng. Spelet var positivt i inledningen av matchen men återigen så drabbades laget negativt på grund av individuella misstag som blev avgörande. 

Team TG FF har efter nio spelade omgångar inkasserat 10 poäng och är det enda laget som tillsammans med Vasalunds IF har gjort och släppt in lika många mål. I senaste två matcherna så har man mot Sollentuna FF spelat 1-1 och senast mot Assyriska FF förlorade man med 3-2 trots att man gjorde två bortamål som enligt lagets bästa målskytt, Timothy McNeil, ska räcka för att kunna få med sig poäng. Team TG FF är ett lag som denna säsong påminner väldigt mycket om Akropolis i sitt sätt att spela.

– Vår offensiv har utvecklats extremt mycket. Tycker egentligen inte att försvarsspelet varit dåligt eller är dåligt, utan de mål vi släpper in har ofta kommit på egna misstag och inte av att motståndarna särat på vårt försvar. Det är misstagen vi måste minska och gör vi det så kommer utgångsläget att ta poäng se mycket bättre ut, sade Timothy McNeil som redan gjort åtta mål och verkligen bidragit i Team TG:s blomstrande offensiv. (teamthorengruppen)

Huvudtränaren (Konstantinos Panagopoulos) ord inför matchen:

– Vi kommer till spel efter ett negativt resultat senast mot Västerås SK. En match där vi återigen försöker spela vårt egna spel och trots att vi gör det bra så lyckades vi förlora matchen på grund av individuella misstag som resulterade i att vi lämnade Solid Park Arena med 0 poäng i bagaget. Den här veckan har vi försökt analysera och se vad som gick dåligt i matchen mot Västerås, vi har försökt att bygga upp och träna på saker som inte var bra förra veckan. Imorgon spelar vi mot ett väldigt bra lag som enligt mig har en hög kvalitet och potential i sitt spel. Team TG FF är det lag som spelar bäst och mest strukturerat av alla lag i denna serie, de försöker spela med ett stort bollinnehav, föra spelet, ha en plan i sitt spel och det gör de med ett högt tempo. Det är seriens två bästa lag som möts imorgon, och då talar jag inte om tabellplaceringar eller antal poäng som båda lagen har lyckats samla, utan hur det har sett ut spelmässigt för båda lagen som verkligen spelar en offensiv och fin fotboll, ett spel som innehåller både en struktur och plan. Vi har hittills gjort 23 mål och dessa har gjorts av 7 olika målgörare, det är inte enkelt att etablera ett sånt spel som Akropolis visar ute på fotbollsplanen, vi är det spelförande laget i majoriteten av alla matcher som har spelats denna säsong och det visar ett resultat på en laginsats som gör oss väldigt glada. Lyckas vi bearbeta och undvika de individuella misstagen så har vi ingen motståndare att rädas över.

Konstantinos Panagopoulos har tillsammans med assisterande tränaren Johan Blomberg, tagit ut följande 18-mannatrupp till morgondagens match på Grimsta IP: 

Målvakter

22. Simon Lundgren

30. Filip Anger

Försvarare

2.Viktor Strand

3. Alex Simovski

13. Iakovos Izountouemoi

5. Sebastian Ludzik

6. Marcus Haglind-Sangré

17. Victor Söderström 

Mittfältare

23. Atosh Elmi

10. Eyasu Alemayehu

21. Adhavan Rajamohan

7. Adrian Pettersson

Anfallare

8. Konstantinos Stavrothanasopoulos

9. Nikola Vasic

11. Alagie Sosseh

12. Nicklas Lindkvist

19. Dimitrios Giantsis

24. Maldin Ymeraj

Matchen spelas imorgon klockan 16:00 på Grimsta IP! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]

+46 (0) 76 948 01 36