Akropolis IF – Team TG FF (1-1) 2-2

Screen Shot 2017-06-19 at 11.20.36

En solig och varm söndagseftermiddag på Grimsta IP skulle bädda för en av säsongens spelmässigt, hittills bästa matcher. Båda lagen spelade en underhållande fotboll där Akropolis måste ha slagit rekord i antal farliga målchanser.

Screen Shot 2017-06-19 at 11.23.55Hemmalaget Akropolis började bäst, redan efter tre minuter så tog sig Konstantinos Stavrothanasopoulos fint förbi på sin högerkant och spelade in bollen till en omarkerad Eyasu Alemayehu som enkelt kunde peta in bollen i mål. Akropolis kontrollerade den första halvleken väl, hade ett stort bollinnehav och skapade väldigt många målchanser genom sin offensiva trio.

I den 36:e minuten så skickades en långboll in bakom Akropolis försvarsspel och McNeil kunde behärskat avsluta bollen i mål och därmed göra 1-1 för bortalaget. Förutom den klara målchansen som resulterade i ett mål så hade inte bortalaget många målchanser under den första halvleken. Akropolis stängde igen, spelade fint genom sitt mittfält och hela spelet såg lovande ut.

Screen Shot 2017-06-19 at 11.24.16Den andra halvleken startade likt den första. Akropolis tog tidigt ledningen genom Atosh Elmi i den 52:a matchminuten. Nicklas Lindkvist spelade in ett fint inlägg från vänsterkanten och Atosh avslutade fint från straffområdet. Att Atosh befinner sig i straffområdet och avslutar ett sådant anfall är ingen tillfällighet, det visar hur hela vårt mittfält spelar och hur de följer med i anfall som försvar.

Efter ledningsmålet så fortsatte Akropolis sin forcering. Det var en tidsfråga innan 3-1 målet skulle komma, man spelade kreativt, skapade oändligt många målchanser men något mer mål blev det inte för kvällen, iallafall för hemmalaget.

Team TG FF fick ganska mycket utrymme de sista femton minuterna och man skapade ett farligt läge som målvakten Filip Anger fint räddade. I den 81:a minuten så fick man dock ett farligt frisparksläge utanför hemmalagets straffområde som Kadhim tog hand om. Frisparken tog via muren och ställde målvakten helt, 2-2 var ett faktum som även blev slutresultatet.

Akropolis IF – Team TG FF
1-0 (3′) – Eyasu Alemayehu
1-1 (36′) – McNeil
—————————————–
2-1 (52′) – Atosh Elmi
2-2 (81′) – Kadhim

Varningar
Akropolis IF: Nikola Vasic (68′), Iakovos Izountouemoi (93′)

Team TG FF: Jonsson (42′)

Startelvan: 

30 Filip Anger 

2 Viktor Strand 

Marcus HaglindSangré (C) (13 Iakovos Izountouemoi 75′)

11 Alagie Sosseh

17 Viktor Söderström

23 Atosh Elmi 

21 Adhavan Rajamohan (24 Maldin Ymeraj 57′) 

10 Eyasu Alemayehu (19 Dimitrios Giantsis 88′)

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos 

9 Nikola Vasic 

12 Nicklas Lindqvist 

Avbytare:

22 Simon Lundgren

5 Sebastian Ludzik

13 Iakovos Izountouemoi

3 Alex Simovski

24 Maldin Ymeraj

19 Dimitrios Giantsis

Nästa match spelas Måndagen den 26:e Juni (19:00) hemma mot Sollentuna FF på SPÅNGA IP! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]

+46 (0) 76 948 01 36