Akropolis IF – Sollentuna FF (2-2) 5-2

 Screen Shot 2017-06-27 at 13.38.46

Publiken på Spånga IP fick under gårdagen skåda en riktig fotbollsfest. Båda lagen gjorde totalt 7 mål och efter slutsignalen stod Akropolis IF som segrare i en match som få kommer att glömma. Trots det massiva regnet innan matchstart så tog sig väldigt många åskådare till Spånga IP denna härliga måndagseftermiddag.

Sollentuna FF började matchen bäst, redan efter tio spelade minuter hade man gjort 2 snabba kontringsmål genom Mathias Karelius och Brwa Pishdari. Båda målen liknande varandra och kom genom härliga djupledslöpningar bakom vårt försvar. En chock för hemmapubliken på Spånga IP. I anfallet efter 2-0 målet så var det även väldigt nära att bortalaget skulle göra ytterligare ett mål men skottet gick precis utanför mål.

Screen Shot 2017-06-27 at 09.33.48Akropolis vaknade därefter till rejält och dominerade sedan hela spelet matchen igenom. Man hade ett stort bollinnehav, spelade sitt egna fantastiska offensiva spel och skapade väldigt många målchanser framåt. Utdelningen kom i den 19:e minuten då Nikola Vasic kom fint på ett inlägg och med en kraftfull nick kunde reducera till 1-2. Akropolis kom in i matchen och ett kvitteringsmål var nära till hands efter reduceringsmålet. I den 31:a matchminuten fick Alagie Sosseh en fin passning utanför straffområdet, denne spelade sedan bollen till Nicklas Lindqvist på vänsterkanten som genom ett fint inlägg återigen hittade Alagie Sosseh som sedan kvitterade för hemmalaget.

Något ledningsmål innan halvtidsvilan blev det inte för varken Akropolis eller Sollentuna, däremot fick bortalaget Daniel Söderberg utvisad och det hjälpte inte deras matchbild efter halvtidsvilan.

Akropolis forcerade framåt från första sekund i andra halvlek. I den 47:e matchminuten fick Nikola Vasic återigen ett fint inlägg i straffområdet och 3-2 målet var ett faktum. Samme Nikola skulle även göra 4-2 målet i den 77:e matchminuten och på så sätt fullborda årets första hattrick.

– Det är skönt när målskyttet släpper, det viktigaste är att vi är starka och klarar av att vända matchen. Det handlar om att gå in med rätt tankar, jag var bestämd att göra hattrick idag, summerar gårdagens tremålsskytt samt matchens lirare Nikola Vasic. Screen Shot 2017-06-27 at 13.37.30

Alagie Sosseh fick sista ordet i den 91:a matchminuten då han gjorde 5-2 målet genom en straff som hemmalaget hade blivit tilldelat.

Återigen fick se ett lag som kämpar för varandra och lyckas lyfta sig mentalt efter två snabba baklängesmål. Man lyckas lyfta sig rejält, kvittera innan halvtidsvilan och även vända matchen med fantastiska siffror i målproduktion, en offensiv som talar sitt egna språk. Akropolis lyckas göra 5 mål på Sollentuna som inför denna match, totalt, hade släppt in 8 mål på 10 matcher. Det positiva är att försvarsspelet lyfte sig under matchens gång och i kombination med det kreativa mittfältet så lyckades vi producera framåt och samtidigt hålla tätt bakåt.

Akropolis IF – Sollentuna FF 
0-1 (4′) – Erik Mathias Karelius  
0-2 (10′) – Brwa Pishdari

1-2 (19′) – Nikola Vasic
2-2 (31′) – Alagie Sosseh
—————————————–
3-2 (47′) – Nikola Vasic
4-2 (77′) – Nikola Vasic

5-2 (91′) – Alagie Sosseh

Varningar
Akropolis IF: Nikola Vasic (35′)

Sollentuna FF: Kalle Ramsell (36′)

Utvisningar

Sollentuna FF: Daniel Söderberg (34′)

Startelvan: 

30 Filip Anger 

2 Viktor Strand 

Marcus HaglindSangré (7 Adrian Pettersson 40′)

5 Sebastian Ludzik

17 Viktor Söderström

23 Atosh Elmi 

10 Eyasu Alemayehu (19 Dimitrios Giantsis 82′)

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos (24 Maldin Ymeraj 72′)

12 Nicklas Lindqvist 

9 Nikola Vasic 

11 Alagie Sosseh (C)

Avbytare:

22 Simon Lundgren

13 Iakovos Izountouemoi

3 Alex Simovski

7 Adrian Pettersson

21 Adhavan Rajamohan

24 Maldin Ymeraj

19 Dimitrios Giantsis

Nästa match spelas söndagen den 2:a Juli (18:00) borta mot IK Brage på Domnarsvallen! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]

+46 (0) 76 948 01 36