Inför IK Brage – Akropolis IF

Screen Shot 2017-06-27 at 13.37.30

En spännande drabbning väntar imorgon mellan IK Brage och Akropolis IF på Domnararvsvallen i Borlänge. Bortalaget Akropolis tog säsongens sjätte vinst i förra veckans hemmamatch mot Sollentuna FF. En match som Akropolis vände till 5-2 efter att ha legat under med 0-2 under de första tio minuterna.

Akropolis ligger på en fjärdeplats i tabellen och har endast 4 poäng upp till tvåan Umeå och 12 poäng upp till IK Brage. Hemmalaget IK Brage har dominerat i årets serie, och efter 11 spelade omgångar har man imponerade 31 poäng, 10 vinster och en oavgjord match.

IK Brage kommer från en betydelsefull vinst i måndags, då man vann över Västerås SK inför 4456 åskådare på läktarna och därmed kunde öka avståndet till tvåan Umeå FC.

– Det är ett skickligt lag (Akropolis). Vi måste absolut vara på topp för att vinna. Men så är det i varje match. Jag tror att Akropolis kanske är lite vassare framåt än Västerås. Vår defensiv måste upp ett snäpp så de ej får samma lägen som VSK fick, då kan det bli mål och vi får det tufft, alla kan slå alla, säger Zetterström som tror på en fartfylld och underhållande match. (IK Brages hemsida)

Akropolis och Brage är de två lag som gjort flest mål i serien (30 för Akropolis respektive 28 för IK Brage), imponerade siffror som visar på att de två mest offensiva lagen kommer att slåss om vinsten imorgon.

Bortalaget har enbart lättare skador på Viktor Strand, Athanasios Papadopoulos ochAdrian Pettersson, vilket leder till att alla tre kommer att avstå morgondagens bortamatch.

Målsprutan Nikola Vasic är avstängd och kommer även han missa morgondagens match.

Konstantinos Panagopoulos har tillsammans med assisterande tränaren Johan Blomberg, tagit ut följande 16-mannatrupp till morgondagens match på Domnarvsvallen: 

Målvakter

22. Simon Lundgren

30. Filip Anger

Försvarare

3. Alex Simovski

13. Iakovos Izountouemoi

5. Sebastian Ludzik

4. Makis Gezos

6. Marcus Haglind-Sangré

17. Victor Söderström 

Mittfältare

23. Atosh Elmi

10. Eyasu Alemayehu

25. Karl Cunningham

Anfallare

8. Konstantinos Stavrothanasopoulos

11. Alagie Sosseh

12. Nicklas Lindkvist

19. Dimitrios Giantsis

24. Maldin Ymeraj

Matchen spelas imorgon klockan 18:00 på Domnarvsvallen! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]

+46 (0) 76 948 01 36