IK Brage – Akropolis IF (1-1) 3-1

domnarvsvallen

En härlig söndagseftermiddag bäddade för en fantastisk fotbollsmatch mellan två lag som dominerat med sitt offensiva spel i år.

Akropolis började matchen bra och skapade väldigt mycket under den första halvleken. Det visade även statistiken då bortalaget efter den första halvleken hade kommit upp i totalt fyra hörnor. Man hade ett stort bollinnehav och mittfältet dominerade kampen om de centrala positionerna.

IK Brage lyckades ändå trots det ta ledningen i den 22:a matchminuten genom Lundin som enkelt kunde placera in bollen i öppet mål. Akropolis pressade därefter på för en kvittering och två minuter innan halvtidsvilan tilldelades man en hörna. Sebastian Ludzik fick returen strax innanför straffområdet, drog till med ett fint skott som Viktor Söderström styrde in i mål efter en retur, 1-1 var ett faktum och man var återigen med i matchen.

Andra halvlek var likt den första väldigt chansrik men det dröjde till den 78:e matchminuten innan vi återigen fick se ett mål. Ilic forcerade in bollen i den bortre stolpen efter ett fint spel från hemmalagets vänsterkant. Åtta minuter senare kunde även Lundin göra sitt andra mål i matchen efter dräll i bortalagets straffområde. 3-1 var ett faktum, vilket även blev slutresultatet och Akropolis inkasserade sin femte förlust för säsongen.

IK Brage – Akropolis IF 3-1 (1-1)
1-0 (22′) – Lundin
1-1 (44′) – Viktor Söderström
—————————————–
2-1 (78′) – Ilic
3-1 (86′) – Lundin

Varningar
Akropolis IF: Konstantinos Stavrothanasopoulos (71′), Makis Gezos (74′)

IK Brage: Elalmis (63′), Hjertstrand (91′)

Startelvan: 

30 Filip Anger 

3 Alex Simovski (19 Dimitrios Giantsis 86′)

5 Sebastian Ludzik

4 Makis Gezos

17 Viktor Söderström

23 Atosh Elmi 

25 Karl Cunningham 

10 Eyasu Alemayehu 

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos 

11 Alagie Sosseh

12 Nicklas Lindqvist (24 Maldin Ymeraj 68′)

Avbytare:

22 Simon Lundgren

Marcus HaglindSangré

13. Iakovos Izountouemoi

24 Maldin Ymeraj

19 Dimitrios Giantsis

Nästa match spelas Söndagen den 9:e Juli (15:00) hemma mot IFK Luleå! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]