Sebastian Ludzik i öppenhjärtig intervju!

19437248_1960170394215311_3821044233946349252_n

Sebastian Ludzik är en utav många nya spelare denna säsong. En lugn, trevlig och alltid positiv kille som alltid ger sitt bästa ute på fotbollsplanen, det visade han inte minst senast mot IK Brage då han utsågs till bortalagets (Akropolis IF) bästa spelare. Spelaren berättar om sin karriär, sin fotbollsfostran i Hammarby och om sin första tid i Akropolis.

Sebastian värvades till Akropolis IF inför denna säsong från Nyköping BIS där han varit en tongivande spelare de senaste säsongerna med totalt 49 matcher och 4 mål på två säsonger. Han är fotbollsfostrad i Hammarby, dit han kom som 11-åring från Rågsveds IF. I Hammarby ansågs han länge som en utav de största talangerna, han hade en kraftigt stigande utvecklingskurva, och 2011 gjorde han med sitt första år i juniorlaget en stark säsong. Han är likt Nicklas Lindqvist och Alex Simovski (två andra Akropolisspelare) skolade och utbildade i Hammarby Fotbollsförening.  2013 skrev han på sitt första A-lagskontrakt med klubben. Han debuterade i A-laget den 11 februari 2012 i försäsongspremiären mot IK Brage som slutade med luddeen 2–0 vinst för Hammarby. Han spelade även i ett par träningsmatcher under försäsongen 2013 och var med i matchtruppen vid ett flertal tillfällen under säsongen 2013. Säsongerna 2012-2014 gjorde Sebastian sammanlagt 2 A-lagsmatcher.

I juniorlaget spelade Sebastian en central och stabil roll, en spelare som man hade stora förhoppningar på i Hammarby utan att direkt ge honom chansen att visa upp sig. Man spådde en lysande karriär och i Akropolis har han i år fått en nytändning och en klubb där Sebastian kan visa vad han går för.

– Sebastian är en stabil, ung försvarsspelare som har haft en fin utvecklingskurva de senaste åren, sade Mats Jingblad när Sebastian lämnade Hammarby för Nyköping BIS.

19553984_1960169990882018_8351367737730063802_n

Akropolis redaktionen tog en pratstund med Sebastian efter att onsdagsträningen avslutats.

Berätta lite om din tid i Hammarby, du har ändå spelat för en klubb som har ”Sveriges bästa publik”.

– Jag spelade för Hammarby i cirka 10 år, gick genom alla ungdomslag sen vidare med U-21 och till sist A-laget. Publiken är fantastisk, +20.000 åskådare varje match är grymt bra! Även fast jag ej spelar kvar är jag en hängiven supporter till klubben! Jag försöker gå på så många matcher jag kan.

Dina tankar kring denna säsong och din egna utveckling med det nya tränarteamet.

– Nästan hela laget är ju nytt och även tränaren. Så målet för både oss spelare men även för tränarteamet är  att skapa ett spel som är fotboll, inte bara tjonga upp bollen som många lag i division 1 gör, vi ska spela underhållande vilket vi gör. Självklart vill vi hamna högt upp i tabellen och jag personligen vill kunna hjälpa laget och klubben att ta kliv mot rätt riktning.

Bästa spelaren du har spelat med- och mot.

– Den bästa spelaren jag spelat mot, måste nog ha varit Ezequiel Lavezzi när vi mötte PSG i en träningsmatch med Hammarby på Tele2 Arena. Den bästa medspelaren jag spelat med är Kennedy Bakircioglou utan tvekan. 

Du har gjort 2 u-19 Landskamper för det Polska ungdomsanslaget, vilket landslag skulle du välja att representera idag, Sverige eller Polen? 

– En väldigt svår fråga, måste nog välja Polen för att inte göra familjen besviken (skratt). 

Vad gör du om 10 år ?

– Spelar Champions League med Akropolis!

IFK Luleå väntar på söndag, berätta dina tankar kring matchen.

– Det kommer att bli en tuff match, men gör vi det vi ska göra ute på planen så tar vi hem alla 3 poäng. 

En hälsning till alla Akropolissupportrar.

– Uppskattar allt stöd vi får på matchdagar och träningar, fortsätt stötta och kom ner för att heja fram ännu en seger på Spånga IP nu på söndag!

Fakta: Sebastian Ludwik
Född:
1994-3-9
Position: Försvarare
Tidigare klubbar: 2013-2014 Hammarby IF 2 (0), 2015-2017 Nyköping BIS 49 (4)
Landslag: 2009 Polen U-19 (2)
Längd: 185 cm

Vi tackar Sebastian för sitt deltagande och önskar hela laget ett stort lycka till framöver! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]