Nyköping BIS – Akropolis IF 2-3 (1-1)

Screen Shot 2017-06-04 at 00.12.09

“Vi gör en fantastisk laginsats” 

Sista matchen innan sommaruppehållet spelades idag på Rosvalla IP:s mustiga naturgräs, mellan ett formstarkt Akropolis IF och ett Nyköping BIS som kämpar för att ta sig upp på säker mark i tabellen. Glädjande att se så många tillresta Akropolisfans på plats, publikens stöd var enormt. Trots att hemmalaget tog ledning två gånger om i matchen så lyckades man inte få med sig någon poäng från denna match. 

Startelvan var väldigt lik den som användes senast mot IFK Luleå, ända förändringar var att Adrian Pettersson fick kliva in på innermittfältet istället för Atosh Elmi, Makis Gezos fick hoppa in som mittback och Alex Simovski tog Viktor Söderströms plats som vänsterback.

Screen Shot 2017-07-15 at 03.26.09Akropolis började bäst och skapade väldigt många lägen offensivt. Man hade återigen ett stort strukturerat spel men släppte Nyköping in i matchen under den första halvleken. Nyköping hade ett starkt och kreativt mittfält som stundtals spelade upp bollen fint till deras löpstarka anfallare.

I den 35:e matchminuten fick man ett farligt frisparksläge några meter utanför Akropolis straffområde. Christian Kouakou tog hand om den och gjorde ett fantastiskt frisparksmål som gick rakt in i målvaktens högra hörn. Inte mycket att göra en så pass bra slagen frispark.

Efter baklängesmålet så vaknade bortalaget till rejält. Man jagade ett kvitteringsmål som slutligen kom i den 40:e matchminuten. Nicklas Lindqvist drev in bollen från sin vänsterkant, spelade in ett fint och långt inlägg i andra stolpen som Maldin Ymeraj distinkt kunde avsluta i mål.

Akropolis inledde den andra halvleken väldigt starkt och många i publiken väntade på ett ledningsmål efter alla chanser de fick skåda. Men istället fick Nyköping ett farligt kontringsläge och efter ett fint inspel till Carl Björk, så kunde denne placera in bollen och göra 2-1 för hemmalaget. Ett baklängesmål som chockade Akropolis då man under stora delar av andra halvlek helt dominerade spelet.

Screen Shot 2017-07-15 at 03.26.46Men som många gånger förr, så ger sig aldrig Akropolis. Det är ett lag som aldrig ger upp, ett lag som kämpar intill den sista minuten. Lagkaptenen Alagie Sosseh kunde i den 65:e matchminuten utföra en fin skarv och därmed kvittera matchen till 2-2. Efter kvitteringsmålet så genomförde Konstantinos Panagopoulos sitt första byte och in kom Konstantinos Stavrothanasopoulos. Denne drev bollen fint in i banan och fälldes strax utanför motståndarnas straffområde. Frisparken tog Alagie Sosseh hand om och som han gjorde det. En vänsterkanon rätt upp i målvaktens vänstra hörn, ett ledningsmål som utbröt ett vilt firande bland bortapubliken. Om Christian Kouakous frispark var väl slagen, så var denna lika underbar att skåda.

– Vi tar ledningen två gånger, men förvaltning och detaljarbete som leder till baklängesmål är inte tillfredsställande. Vi behöver se oss själva i såväl spegel som backspegel för att göra skillnad i höst, kommenterar Nyköping BIS tränare, John Wall.

Screen Shot 2017-07-15 at 03.26.35Efter ledningsmålet byttes även Marcus Haglind–Sangré och Adhavan Rajamohan in i banan och Akropolis kunde på ett säkert och organiserat sätt hålla ut och ta med sig alla tre poäng hem till Stockholm.

Konstantinos Panagopoulos (Huvudtränare) ord efter matchen:

– Ett härligt resultat där vi vänder en svår bortamatch. Vi gör en fantastisk laginsats och spelet speglar återigen en helhetsinsats av alla spelare. Jag är nöjd med den första delen av säsongen, däremot hade vi med lite flyt kunnat ha ytterligare fem poäng, då vi har förlorat lite onödiga poäng i matcher som mot Umeå FC, Team TG FF och IK Brage. Vi kanske är det enda helt “nya” laget i serien med tanke på hur många spelare som har anslutit men även lämnat inför säsongen och trots det så har vi en otrolig laganda och verkligen kämpar för varandra, laget är det viktigaste. Nu åker vi på semester för att ladda batterierna inför den andra rundan.

Slutsatsen från denna match är att vi återigen fick se ett härligt och effektivt spel från Akropolis sida, ett lag som trots att ha legat i underläge två gånger om, lyckas resa på sig och slutligen vinna matchen. Det visar prov på en vinnarmentalitet som är en viktig faktor för att kunna hänga med i toppen av tabellen framöver. I sin helhet så har Akropolis producerat 37 mål framåt (flest mål av alla lag från division 1 och uppåt) och dessa har gjorts utav 10 olika målskyttar.

 

 

Nyköping BIS – Akropolis IF 2-3 (1-1)
1-0 (35′) – Christian Kouakou
1-1 (40′) – Maldin Ymeraj
—————————————–

2-1 (63′) – Carl Björk
2-2 (65′) – Alagie Sosseh
2-1 (80′) – Alagie Sosseh

Varningar
Nyköping BIS: Gruda (16′), Johansson (75′)

Akropolis startelva: 

30 Filip Anger 

2 Viktor Strand 

5 Sebastian Ludzik 

4 Makis Gezos

3 Alex Simovski

7 Adrian Pettersson (6 Marcus Haglind–Sangré 83′)

10 Eyasu Alemayehu 

12 Nicklas Lindqvist (21 Adhavan Rajamohan 88′)

24 Maldin Ymeraj (8 Konstantinos Stavrothanasopoulos 73′)

11 Alagie Sosseh (C)

9 Nikola Vasic 

Avbytare:

22 Simon Lundgren

6 Marcus Haglind–Sangré 

13 Iakovos Izountouemoi

25 Karl Cunningham 

21 Adhavan Rajamohan

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos 

Nyköping BIS startelva:

1. Setterberg

6. Koroma

35. Jean-Baptiste

20. Nordenberg

13. Johansson

21. Karlsson

8. Gruda

15. Jobarteh

14. Esseus (10 Funes 83′)

29. Kouakou

22. Björk

Nästa match är den 2:a Augusti, borta mot Karlbergs BK på Stadshagens IP kl. 19:00 (Svenska Cupen). 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]