En trotjänare lämnar Akropolis IF!

Han kom till Akropolis inför säsongen 2010, har varit med hela resan upp till division 1 norra samt spelat Akropolis båda kvalmatcher till Superettan mot IK Frej. Viktor Strand har spelat för Akropolis i hela 5 säsonger, men idag genomförde han sin sista träning innan han antar sina nya äventyr andra sidan atlanten (USA). 

Viktor började sin karriär hos Brommapojkarna och ansågs länge vara en stor talang som skulle ta steget upp till A-laget, vilket han även lyckades med. År 2010 skrev han slutligen på för Akropolis IF och där har han varit stabil från dag ett med en spikrak utvecklingskurva som pekat uppåt de senaste åren, högerbackspositionen har tillhört honom nu i över fem år. Han har varit en högerback som alltid spelat för laget, haft en låg profil och sällan om nästan aldrig gjort en dålig match.

– Viktor kommer alltid att ha en speciell plats i vårt hjärta, det är en spelare som alltid kämpat för laget och stått för ett fantastiskt jobb i defensiven, få högerbackar besitter ett sådant defensivt spel som Viktor utstrålat med, vi önskar honom ett stort lycka till i vad han än gör framöver, uttrycker sportchefen Georgios Gogas. 

I år hann han med att spela halva säsongen innan beslutet om att lämna Sverige var taget. Viktor vill anta nya utmaningar och det gör att han inte kommer kunna ingå i truppen under resterande del av säsongen.

Det han är mest känd för från sin tid i Akropolis, är ett fantastiskt mål mot Vasalund under en division 1 match, ett riktigt kanonskott som gick rakt in i mål.

– Jag har spelat på elitnivå i Grekland, men så bra högerbackar hittar man sällan, jag har spelat på samma kant som Viktor under stora delar av säsongen och den trygghet som han stod för i defensiven är obeskrivlig, jag önskar honom det bästa, poängterar Konstantinos Stavrothanasopoulos. 

Viktor Strand genomförde idag sin sista träning med klubben.

Vi tackar Viktor för dessa fantastiska år och önskar honom ett stort lycka till!

Tack för allt Viktor!

 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]