Inför Akropolis IF – Hammarby IF!

“En historisk match för Akropolis IF” 

Då var det dags för matchen som alla har väntat på, matchen som är på alla supportrars läppar de senaste två veckorna. Denna historiska match mot en storklubb som Hammarby, en match som kommer avgöra vilket lag som kommer att spela i gruppspelet (Svenska Cupen) nästa säsong. 

Akropolis besegrade i förra veckan Karlbergs BK med hela 4-0 i första omgången av Svenska Cupen. Denna vinst tog de vidare till omgång 2, där de nu ställs mot Hammarby på Grimsta IP imorgon (onsdag) klockan 18.30. Det är en match som kommer avgöra vilket lag som kvalar in till gruppspelet nästa år.

– Det är en stormatch som våra spelare har längtat över att spela, det är inte varje dag man får möta en allsvensk klubb, speciellt inte ett storlag som Hammarby IF. Det blir en härlig matchupplevelse för hela klubben, jag hoppas på en bra stämning, en fotbollsfest för båda lagen och att det bästa laget vinner, det är en historisk match för Akropolis IF. Vi välkomnar alla supportar till Grimsta IP imorgon och vi uppmanar alla supportrar att vara ute i god tid, uttrycker Akropolis ordförande Lampros Mitsis inför morgondagens match.

Hammarby IF spelade senast hemma mot Östersunds FK i söndag och denna match slutade 2-2. Hammarby ligger på en elfte plats i tabellen och har totalt spelat ihop 25 poäng med 6 vinster, 7 oavgjorda och 6 förluster. Under transferfönstret gjorde man ett par värvningar och Muamer Tankovic var ett av de tyngsta namnen som man värvade in.

Huvudtränaren Konstantinos Panagopoulos har tagit ut följande trupp till morgondagens match mot Hammarby IF:

Målvakter

22. Simon Lundgren

30. Filip Anger

1.  Sebastian Larsson

Försvarare

3. Alex Simovski

13. Iakovos Izountouemoi

5. Sebastian Ludzik

4. Makis Gezos

6. Marcus Haglind-Sangré

14. Manolis Nikolakakis

Mittfältare

19. Cesar Weilid

10. Eyasu Alemayehu

7. Adrian Pettersson

21. Adhavan Rajamohan

16. Athanasios Papadopoulos 

Anfallare

9. Nikola Vasic

11. Alagie Sosseh

12. Nicklas Lindkvist

24. Maldin Ymeraj

8. Konstantinos Stavrothanasopoulos 

Här är laget som Hammarbys tränare Jakob Michelsen tagit ut till cupmötet:

2. Birkir Már Sævarsson
4. Bjørn Paulsen
6. Oscar Krusnell
8. Jeppe Andersen
9. Stefan Batan
11. Arnór Smárason
13. Mads Fenger
18. Rebin Asaad
21. Sander Svendsen
22. Muamer Tanković
23. Marcus Degerlund
25. Johan Wiland
27. Benny Lekström
34. Leo Bengtsson
77. Mats Solheim
90. Jiloan Hamad

Kennedy Bakircioglu, Junior och Rômulo är skadade. Pa Dibba är avstängd. 

Matchstart imorgon klockan 18:30 på Grimsta IP! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]