Akropolis IF – Hammarby IF (1-2) 1-3

Det blev en förlust trots en imponerande insats mot ett allsvenskt motstånd under gårdagens match. Akropolis visade prov på kvalitet, styrka och ett strukturerat spel. Vi fick se en härlig match mellan två lag som kämpade in i det sista, en publik som ständigt var aktiv, en härlig inramning av matchen. 

Akropolis började matchen klart bäst. Alex Simovski tryckte redan halvminuten in till Hamad, som för att markera att detta inte skulle bli någon enkel match, men Akropolis trycktes annars tillbaka direkt, med flera Hammarby-hörnor i början av den första halvleken. På dem lurade Nicklas Lindqvist med sin bekanta snabbhet framemot mittlinjen, vilket Hammarby hade koll på under de första spelminuterna. Istället var det i en kvick spelvändning som Nicklas Lindqvist fick med sig bollen fem minuter in på halvleken och öste framåt, innan han fick på ett fint inlägg som Alagie Sosseh nickade i Johan Wilands första hörn, 1-0 var ett faktum.

– Målet betyder ingenting efteråt, men det gav oss en väldigt skön start, uttrycker Alagie Sosseh efter matchen.

Efter ledningsmål började Hammarby öka sitt offensiva spel och man skapade väldigt många chanser genom ett stort bollinnehav. Kort efter ledningmålet hade Hammarby en farlig målchans efter att Sander Svendsen nickat bollen tätt utanför målvaktens högra stolpe.

Simon Lundgren i Akropolismålet stod emot en extremoffensiv från bortalaget, denna gång på ett fint avslut från det offensiva hotet, Leo Bengtsson. Jiloan Hamad fick några minuter senare ett farligt frisparksläge, en farligt slagen vänsterknorr som Simon fint räddade.

Efter en halvtimmes spel så kom kvitteringsmålet. Leo Bengtsson nickade bollen i mål fint assisterat från Saevarsson som hittade in till en fri Leo.

Hemmalaget valde att svara direkt efter kvitteringsmålet. Konstantinos Stavrothanasopoulos avlossade en fin yttersida som gick utanför från nära håll. Åtta minuter innan halvtidsvilan frispelade Nicklas Lindqvist efter ett fint förspel av Alagie Sosseh, olyckligtvis tog Nicklas skott på ribbans undersida. Returen hamnade återigen hos Konstantinos Stavrothanasopoulos, skottet gick dock över högt över det övergivna målet.

Istället gjorde nyförvärvet Muamer Tankovic ledningsmålet två minuter innan halvtidsvilan. Den andra halvleken var inte lika målrik som den första. Hammarby hade kontroll på stora delar av halvleken, man hade ett stort bollinnehav men Akropolis försvar stod emot bra och spelade stundtals bollen fint inom laget. Man tvingades göra två nödvändiga byten då Alex Simovski och Marcus-Haglind Sangre gick ut skadade.

I den 92:a matchminuten kunde bortalaget fastställa slutresultatet till 1-3 efter att Sander avlossat ett distinkt skott från nära håll, fint assisterat av Jiloan Hamad.

Akropolis gjorde en fantastisk insats mot ett allsvenskt motstånd och man tog tidigt ledningen. Spelet fungerade lysande och hela laget höll ihop. Akropolis visade varför man har bäst målsnitt framåt per match i hela den svenska elitherrfotbollen, Den offensiva kvartetten i kombination med det härliga försvaret och mittfältgiganterna Marcus och Adrian resulterade i en fantastisk summering av denna match.

Mål

  • 1-0 Alagie Sosseh (6)
  • 1-1 Leo Bengtsson (30)
  • 1-2 Muamer Tanković (44)
  • 1-3 Sander Svendsen (92)

Varningar

  • Marcus Degerlund (32)
  • Mads Fenger (45)

 

Akropolis startelva: 

22 Simon Lundgren (C)

14 Manolis Nikolakakis (24 Maldin Ymeraj) 

5 Sebastian Ludzik 

4 Makis Gezos

3 Alex Simovski (21 Adhavan Rajamohan) 

7 Adrian Pettersson 

6 Marcus Haglind–Sangré (10 Eyasu Alemayehu) 

12 Nicklas Lindqvist 

11 Alagie Sosseh 

9 Nikola Vasic 

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos 

Avbytare:

30 Filip Anger 

13 Iakovos Izountouemoi

16 Athanasios Papadopoulos 

19 Cesar Weilid

10 Eyasu Alemayehu 

21 Adhavan Rajamohan

24 Maldin Ymeraj

——

Hammarby IF startelva:

25. Johan Wiland 

2. Birkir Már Sævarsson

4. Bjørn Paulsen

8. Jeppe Andersen

13. Mads Fenger

18. Rebin Asaad

21.Sander Svendsen

22. Muamer Tanković

23. Marcus Degerlund
34. Leo Bengtsson
90. Jiloan Hamad (C)
Avbytare:
27 Benny Lekström
6 Oscar Krusnell
9 Stefan Batan
11 Arnór Smárason
77 Mats Solheim

Vi tackar alla som tog sig tiden och kom till Grimsta IP. Vi välkomnar alla till Spånga IP nu på Lördag (19/8) då vi möter Assyriska FF klockan 16.00 på Spånga IP! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]