Inför Akropolis IF – Assyriska FF!

Tre dagar efter den fantastiska matchen mot Hammarby IF, så ställs Akropolis mot ett ytterligare tufft motstånd. Denna gång gästar Assyriska FF Spånga IP. Det blir ett derby, en match mellan två starka lag som in i det sista kommer att kämpa för vinsten. 

I senaste matchen lagen mellan, blev det förlust för Akropolis då Assyriska vann hemmamatchen på Södertälje Arena. Assyriska har sedan dess gjort ett par värvningar men även tappat Simon Strand till Östers IF. Man har värvat in Suma Abu Bakarr från IK Frej samt Christoffer Forsell från division 2 klubben Anundsjö IF samt Gino Yürekci som fick ett A-lagskontrakt efter provspel.

Assyriska ligger på en sjunde plats, sex poäng bakom Akropolis som ligger på en tredjeplats. Bortalaget har vunnit fem matcher, spelat fyra oavgjorda och förlorat fem. Man har på 14 spelade matcher släppt in 24 mål och gjort 22 mål framåt. I senaste ligamatchen vann man hemma mot Sandvikens IF med 3-1, efter 2 mål av målsprutan Kevin Krans. Det är ett offensivt lag med väldigt många rutinerade spelare i truppen. Andreas Haddad och David Durmaz är två meriterade spelare som håller ihop försvarsspelet i kombination med deras talangfulla spelare i offensiven, med bland annat Love Reuterswärd, Kevin Krans och den målfarlige anfallaren Viktor Söderström.

Akropolis visar fortfarande prov på en stark offensiv, i senaste match mot Hammarby kunde man glädjas åt försvarsspelet som såg väldigt stabilt ut. Man ställde upp med en annorlunda formation då Adrian Petterson och Marcus Haglind Sangre tog hand om de två innermittfälts positionerna och nyförvärvet Manolis Nikolakakis tog en plats direkt i startelvan som högerback. På bänken hade man även Cesar Weilid som har tränat med laget i en vecka.

– Vi gjorde en väldigt bra match mot Hammarby och matchen var givande på flera olika sätt. Vi spelade som tränaren hade förberett oss på under hela veckan och spelade vårt egna spel matchen igenom, vilket gav oerhört bra resultat spelmässigt. Synd att vi förlorade matchen men nu går vi för fullt i serien. Morgondagens match mot Assyriska blir tuff, det är ett starkt lag vi möter. Vi vill ta revansch från förra mötet och fortsätta på det vinnande spåret, uttrycker Nicklas Lindqvist inför morgondagens match mot Assyriska FF.

Cupmatchen började väldigt bra och man tog tidigt ledningen genom en fin nick från Alagie Sosseh, fint assisterat av Nicklas Lindqvist. Därefter hade våra offensiva spelare ett flertal farliga målchanser, Nicklas Lindqvist var närmast ett ytterligare mål men skottet tog i ribbans undersida. Kostas Stavrothanasopoulos hade två farliga skott som gick utanför och Alagie Sosseh var ett ständigt hot framåt. Ett välspelat Akropolis som kunde stå emot ett allsvenskt motstånd och verkligen spela sitt spel vilket även resulterade i ett par farliga målchanser.

Huvudtränaren Konstantinos Panagopoulos har tagit ut följande trupp till morgondagens match mot Assyriska FF:

Målvakter

22. Simon Lundgren

30. Filip Anger

Försvarare

3. Alex Simovski

5. Sebastian Ludzik

4. Makis Gezos

14. Manolis Nikolakakis

18. Godard Kabali

15. Alexander Snäcke

Mittfältare

19. Cesar Weilid

10. Eyasu Alemayehu

7. Adrian Pettersson

21. Adhavan Rajamohan

6. Marcus Haglind-Sangré

Anfallare

9. Nikola Vasic

11. Alagie Sosseh

12. Nicklas Lindkvist

24. Maldin Ymeraj

8. Konstantinos Stavrothanasopoulos 

Matchstart imorgon (Lördag 19/8) klockan 16:00 på Spånga IP! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]