Akropolis IF – Assyriska FF (2-0) 3-1

“Jag vill rikta ett stort grattis till alla mina spelare”

Akropolis gick segrandes ur en match som man dominerade totalt, en match där man bjöd på en fantastisk fotboll, kanske säsongens hittills bästa match. 

Akropolis började matchen bäst, man hade ett stort bollinnehav och skapade väldigt mycket framåt från första matchminuten. I den 23:e matchminuten kom då utdelningen, Adhavan Rajamohan kom fram fint på ett högerinlägg från Manolis Nikolakakis och avslutade på ett utomordentligt sätt

S2040033

Därefter fortsatte Akropolis att spela sitt dominanta, offensiva spel, detta både genom sina tre offensiva spelare men även genom mittbacken Makis Gezos som var nära att bli målskytt, men hans fina nick räddades på mållinjen av Andres Haddad. Från en hörna skulle även det andra målet komma, då Akropolis tilldömdes en straff efter att en Assyriskaspelare tagit med handen på en högerhörna för hemmalaget.

Alagie Sosseh tog hand om straffen och 2-0 var ett faktum i den 24:e matchminuten. Alagie Sosseh följde målskyttet från matchen mot Hammarby och gjorde nu mål för andra matchen i rad.

Assyriska skapade ett fåtal chanser innan halvtidsvilan, men hemmalagets försvar såg väldigt stabilt ut och kontrollerade de farligaste lägen som skapades av bortalaget.

Andra halvlek var lik den första, Akropolis fortsatte med sitt dominanta spel att hota motståndarlagets försvar genom sina offensiva räder. Adhavan Rajamohan briljerade på mittfältet tillsammans med Adrian Pettersson och Marcus Haglind Sangre och bollarna till Nicklas Lindkvist, Kostas Stavrothanasopoulos och Alagie Sosseh ledde oftast till farliga målchanser.

Assyriska skapade väldigt mycket men blåstes oftast bort för offside. Likt matchen mot Hammarby så spelade våra försvarsspelare en utmärkt defensiv som inkluderat många offsidefällor, ett positivt tecken på att vårt försvarsspel verkligen har spelat ihop sig. Vi fortsätter att göra många mål framåt men verkar ha täppt igen ordentligt i defensiven.

I den 64:e matchminuten hittade Adhavan den nyinbytte Eyasu Alemayehu som hade kommit in istället för Nicklas Lindkvist. Eyasu gjorde inget misstag på den fina passningen från Adhavan och lobbadavslutade bollen över Assyriskas målvakt. 3-0 och en publik, ett lag, en klubb som utbrast glädje och lycka.

Assyriska kom inte närmare än ett reduceringsmål i den 89:e matchminuten genom Sebastian Holmqvist.

Med segern har Akropolis fortsatt häng på andraplacerade Umeå. Till ledande Brage är avståndet hela tio poäng och då har Akropolis spelat en match mer. Offensivt är Akropolis seriens vassaste lag med hela 40 mål och defensiven har verkligen förbättrats då man släpper in förre mål. Dessa två faktorer kan vara avgörande för att laget verkligen ska kunna vara med i toppen.

Idag fick vi återigen se ett lag som spelar bollen längst med marken, med ett stort bollinnehav och en offensiv som man kan skåda på allsvensk nivå. Man spelar ihop som ett lag och alla kämpar för varandra. Plus på kanten är nyförvärvet Manolis Nikolakakis som verkligen har kommit in i laget och visar prov på bra egenskaper och kvaliteter. En spelare som verkligen kan hjälpa nu när Viktor Strand valt att lämna.

Huvudtränarens (Konstantinos Panagopoulos) ord efter matchen: 

– Jag vill rikta ett stort grattis till alla mina spelare för deras starka vilja och prestation ute på planen. Vi genomförde senast en väldigt bra match mot Hammarby i cupen och följer upp med dagens fantastiska prestation. Jag gläds över att vi verkligen genomför det mesta som vi övar på under hela veckan. Det visar på att mina spelare verkligen tar till sig och lyssnar på det jag har att visa under varje träning. Resultaten syns under matcherna och jag är verkligen nöjd med det jag ser. Vår offensiv fortsätter att prestera och nu har vi även förbättrat vår defensiv vilket syns väldigt tydligt under de senaste matcherna. Dagens match genomför vi på ett utomordentligt sätt och vi kände oss väldigt säkra redan när det första målet gjordes, vi kände oss aldrig riktigt hotade från motståndarlaget, detta även när vi ledde med 1-0. Detta kan bero på att vi är ett lag med ett starkt självförtroende och för att vi tror på vårt spel. 

Mål

  • 1-0 Adhavan Rajamohan (23′)
  • 2-0 Alagie Sosseh (24′)
  • 3-0 Eyasu Alemayehu (64′)
  • 1-3 Sebastian Holmqvist (89′)

Akropolis startelva: 

22 Simon Lundgren (C)

14 Manolis Nikolakakis (24 Maldin Ymeraj 75′) 

5 Sebastian Ludzik 

4 Makis Gezos

3 Alex Simovski 

7 Adrian Pettersson 

6 Marcus Haglind–Sangré 

12 Nicklas Lindqvist (10 Eyasu Alemayehu 62′) 

11 Alagie Sosseh (9 Nikola Vasic 69′)

21 Adhavan Rajamohan

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos 

Avbytare:

30 Filip Anger 

18. Godard Kabali

15. Alexander Snäcke

19 Cesar Weilid

10 Eyasu Alemayehu 

24 Maldin Ymeraj

9 Nikola Vasic 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]il.com