Inför Arameisk/Syrianska IF – Akropolis IF!

På söndag är det dags för ännu en tuff drabbning när Akropolis åker till Brunna IP för att möta det offensiva laget Arameisk/Syrianska IF. Akropolis har ett starkt självförtroende och kommer från tre raka vinster i ligan. En spännande match mellan två lag som har en offensiv som glänst under årets ligaspel.

Akropolis vanns sin senaste match hemma mot Assyriska FF. Man gjorde en imponerande match där man återigen visade prov på en väldigt stark offensiv i kombination med ett välfungerande försvarsspel. Matchen slutade med en 3-1 vinst och framtill den 80:e matchminuten släppte man inte in motståndarlaget Assyriska alls i matchen.

Hemmalaget Arameisk/Syrianska avslutade första halvan av säsongen på ett imponerande sätt, och detta som nykomlingar i norrettan. Under sommarens transferfönster värvade man även tillbaka Stefan Ostojic från Enskede IK som återvände till klubben där allting började. Man har även lånat in Bun-Dawda Sowe från AFC Eskilstuna, Filip Korkes från Syrianska FC, Matias Sanchez på värvning från Chiles andradivision samt den brasilianske mittfältaren Rodrigo Britto De Toledo, totalt 9 nyförvärv under sommarens transferfönster (inkluderat några framtidslöften) visar att Arameisk/Syrianska verkligen kommer att satsa för det bästa under hösten.

Efter uppehållet har man vunnit sin första match mot Västerås SK på bortaplan med hela 1-2 efter två solomål från Nahir Oyal som verkligen har visat framfötterna samt spelat en cupmatch i vecka som man förlorade mot Brommapojkarna. Nahir Oyal är en farlig yttermittfältare med en vass vänsterfot, det visade han prov på i bortavinsten mot just Västerås. I anfallet har man annars en av series farligaste anfallare, Kristijan Cosic. En anfallare som kan göra mål från väldigt många olika vinklar, Kristijan blev även målskytt i senaste matchen lagen mellan på Spånga IP.

Det är ett lag som ligger på en femteplats med totalt 23 poäng efter 15 spelade omgångar. Man har producerat 20 mål i offensiven och släppt in lika många i försvaret. I majoriteten utav matcherna så har laget antingen vunnit eller förlorat sina matcher då man endast har 2 oavgjorda totalt.

Huvudtränaren Albert Krasniqi brukar oftast ställa upp en 4-2-3-1 uppställning, ett spelsystem och spel som påminner väldigt mycket om Akropolis. Återstår att se hur uppställningen kommer att se ut under söndagens match.

– En väldigt spännande fotbollsmatch, i förra omgången fick vi förutom vinsten mot Assyriska FF, även med oss resultaten från två andra matcher, då Västerås SK förlorade mot Arameisk/Syrianska IF och Umeå FC spelade oavgjort mot IFK Luleå. Vi ser framemot ytterligare en tuff match och siktar naturligtvis på att inkassera ytterligare 3 poäng. Läget i truppen ser väldigt bra ut och vi har en väldigt bra sammanhållning. Jag är nöjd med resultaten hittills och uppmanar alla supportrar att komma till Brunna IP nu på söndag, för att skåda en härlig fotbollsmatch mellan två spelglada lag, uttrycker Akropolis IF:s ordförande Lambros Mitsis. 

Vi på Akropolisredaktionen tog en kort pratstund med Arameisk/Syrianskas anfallsstjärna Kristijan Cosic och mittbacksgenenralen Nemrud Awrohum inför söndagens match.

1. Berätta om dina tankar kring söndagens match mot Akropolis IF. 

(Nemrud Awrohum) Vi kommer från en bra bortavinst mot ett starkt och hårdsatsande Västerås, en match som vi vinner välförtjänt. Vi har haft en bra start på den andra halvan av säsongen, vilket är väldigt viktig för självförtroendet. Det krävs samma disciplin och inställning som senaste matchen för att kunna såra Akropolis på söndag. Vi är väldigt revanschsugna efter förlusten under första delen av säsongen mot Akropolis borta (3-2). Vi kollar bara uppåt i tabellen så en vinst här mot ett topplacerat Akropolis skulle vara oerhört skönt och viktig!

– (Kristijan Cosic) Det ska bli en rolig match mellan två offensiva lag, Akropolis gör mycket mål framåt och det är vi medvetna om. Vi spelar en bra fotboll, så det kommer att vara en härlig match att kolla på, likt den senaste matchen mellan oss två.

2. Du (Kristijan Cosic) leder skytteligan med totalt 10 mål, vad har varit nyckeln till din personliga framgång i år? 

– (Kristijan Cosic) Bara skicklighet (skratt), nej men det är hårt jobb som ligger bakom denna framgång, jag försöker hitta ytor där jag har chansen att göra mål och det har gått helt okej visar det sig.

3. Arameisk/Syrianska har som nykomlingar verkligen visat framfötterna i år. Vad känner du kring denna säsong? 

(Kristijan Cosic) Jag känner att det inte finns något lag som är överlägset i den här serien, det är små detaljer som avgör och vi känner att vi har en bra chans att vinna varje match.

4. Hur känns det att möta ett lag som har en så pass farlig offensiv?

(Nemrud Awrohum) Jobbigt för oss backar, men samtidigt utmanande. Det gäller att vara fokuserade i 90 minuter och inte bjuda på något alls. Vi ska försöka neutralisera deras vassa offensiv!

Vi önskar Kristijan, Nemrud och hela laget ett stort lycka till inför söndagens match mot Akropolis IF!

Huvudtränaren Konstantinos Panagopoulos har tagit ut följande trupp till morgondagens match mot Arameisk/Syrianska IF:

Målvakter

22. Simon Lundgren

30. Filip Anger

Försvarare

3. Alex Simovski

5. Sebastian Ludzik

4. Makis Gezos

14. Manolis Nikolakakis

17. Viktor Söderström

13. Iakovos Izountouemoi

Mittfältare

19. Cesar Weilid

10. Eyasu Alemayehu

7. Adrian Pettersson

21. Adhavan Rajamohan

6. Marcus Haglind-Sangré

Anfallare

9. Nikola Vasic

11. Alagie Sosseh

12. Nicklas Lindkvist

24. Maldin Ymeraj

8. Konstantinos Stavrothanasopoulos 

Matchstart imorgon (Sördag 27/8) klockan 15:00 på Brunna IP! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]

Screen Shot 2017-04-17 at 18.21.14