Arameisk/Syrianska IF – Akropolis IF (0-2) 0-4

Stor dominans och ytterligare en målrik match som Akropolis vinner med hela 4-0. Det var en härlig stämning på Brunna IP denna soliga söndagseftermiddag. Akropolis gjorde endast en förändring från senaste hemmamatchen mot Assyriska FF, in kom Nikola Vasic istället för Alagie Sosseh i anfallet, annars var det samma startelva som senast. 

Akropolis började klart bäst och forcerade framåt från första matchminuten. Man spelade bollen inom laget och hade en stor andel av bollinnehavet under den första halvleken. I den tionde matchminuten kom då utdelningen, Nikola Vasic fick en fin passning från Nicklas Lindqvist och kunde därmed ge ledningen till hemmalaget.

Nikola fick förutom sina två mål även delta i väldigt många tuffa dueller med Arameisk/Syrianskas tuffa mittbackar. Efter 27 minuter spelade så fick samme Nikola en fin passning som avslutade på ett behärskat sätt och 2-0 var ett faktum. Akropolis hade ett par farliga målchanser för att utöka sin ledning under första halvleken med 2-0 kvarstod och bortalaget gick till halvtidsvilan med en tvåmålsledning.

Inför den andra halvleken tvingades Konstantinos Panagopoulos till ett tidigt byte då Nikola Vasic skadat sig i slutet av första halvleken. In kom istället Alagie Sosseh som skulle vara inblandad i de resterande målen som bortlaget gjorde under dagens match.

– Vi gör en väldigt bra match, nästintill felfri och därför vinner vi med hela 4-0. 3 poäng, 4 mål och inget insläppt mål, det kunde inte bli bättre, nu ser vi framemot nästa hemmamatch mot Enskede, uttrycker tvåmålsskytten Konstantinos Stavrothanasopoulos. 

I den 69:e matchminuten fick Alagie Sosseh en fin boll på vänsterkanten och spelade snabbt in till straffpunkten där Konstantinos Stavrothanasopoulos mötte upp och skickade bollen rakt upp i nättaket. Akropolis gjorde 3-0 och bortafansen var redo på ett slutresultat som aldrig tidigare skådats. Spelet var lysande, målchanserna var många och 4-0 skulle komma. I den 81:a matchminuten dribblade nyinbytte Viktor Söderström (som åter är tillbaka efter skada) förbi tre hemmaspelare innan han spelade bollen snett bakåt till Konstantinos som återigen fick skriva in sig på målprotokollet. 4-0 var ett faktum och Akropolis tog återigen med sig tre värdefulla poäng från detta bortamöte.

Akropolis har nu gjort 7 mål på de två senaste matcherna och samtidigt släppt in endast ett mål. Imponerande facit från Sveriges (i dagsläget) mest offensiva lag.

Mål

  • 0-1 Nikola Vasic (10′)
  • 0-2 Nikola Vasic (27′)
  • 0-3 Konstantinos Stavrothanasopoulos (69′)
  • 0-4 Konstantinos Stavrothanasopoulos (81′)

Akropolis startelva: 

22 Simon Lundgren (C)

14 Manolis Nikolakakis 

5 Sebastian Ludzik 

4 Makis Gezos

3 Alex Simovski 

7 Adrian Pettersson 

6 Marcus Haglind–Sangré 

12 Nicklas Lindqvist (17 Viktor Söderström 74′) 

9 Nikola Vasic (11 Alagie Sosseh 45′) 

21 Adhavan Rajamohan (10 Eyasu Alemayehu 51′) 

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos 

Avbytare:

30 Filip Anger 

13. Iakovos Izountouemoi

17. Viktor Söderström 

19 Cesar Weilid

10 Eyasu Alemayehu 

24 Maldin Ymeraj

11 Alagie Sosseh 

Nästa match är mot Enskede IK den 3 september klockan 16.00 på Spånga IP!

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]