Akropolis IF – Enskede IK (2-0) 4-1

Det blev ännu en storvinst för formstarka Akropolis IF som fortsätter att övertyga med sitt härliga, offensiva, sätt att spela. 

Mötet mellan Akropolis IF och Enskede IK startade bäst för bortalaget. Enskede började matchen väldigt aggressivt och försökte skapa väldigt många offensiva lägen, dock utan några riktigt farliga målchanser. Man hade ett relativt snabbt tempo och försökte spela med långbollar bakom ryggen på Akropolisförsvaret som agera utomordentligt.

Akropolis kom så småningom i matchen, fick stora delar av bollinnehavet och redan efter tretton minuter så kom utdelningen. Hemmalagets anfallare Alagie Sosseh avslutade ett härligt anfall med ett distinkt avslut strax innanför straffområdet. Alagie var efter det ett ständigt hot för bortalagets försvarare och sprang oftast smart genom försvaret.

Ytterbackarna Manolis Nikolakakis och Viktor Söderström kom ofta med upp i anfallen vilket gav väldigt mycket utrymme för ytteranfallarna Konstantinos och Nicklas som oftast hade ett överläge gentemot deras motståndare.

Efter tjugosex minuter fick Marcus Haglind-Sangré bollen i straffområdet, men innan han hann avsluta så fälldes han av Enskedes målvakt. Straff blev tilldömt och Alagie Sosseh steg fram som den säkre straffskytt han är. Denna gång missade han men var snabb framme vid returen och kunde enkelt placera in bollen i mål.

Akropolis gick till halvtidsvilan med en 2-0 ledning. I starten av andra halvlek var det återigen Akropolis som tog tag i taktpinnen och till slut kom utdelningen.

I den 74:e matchminuten höll sig Konstantinos Stavrothanasopoulos framme vid en retur och kunde enkelt göra sitt åttonde mål för säsongen. Samme Konstantinos hade 10 minuter senare ett långskott i ribban, detta efter att han dribblat förbi två motståndare från egen planhalva.

Med kvarten kvar byttes Nikola Vasic in istället för Alagie Sosseh. Nikola ville såklart inte lämna matchen utan att stå med i målprotokollet, så i den 90:e minuten hoppade han högst på ett inlägg och nickade sedan bollen in i målvaktens högra hörn. 12:e målet för säsongen var ett faktum och nu utmanar han verkligen om skytteligasegern i division 1.

Enskede skapade innan dess några farliga målchanser, men Simon Lundgren (matchens lirare) i Akropolismålet, genomförde en strålande match och räddade alla farliga skott som kom på mål.

Bortalaget kom inte närmare än ett reduceringsmål i den 93:e matchminuten, målet gjorde av Dimitrios Dossis efter att ha dribblat sig förbi målvakten.

Huvudtränarens (Konstantinos Panagopoulos) ord efter matchen: 

– Vi visar ännu en gång en härlig laganda där alla verkligen kämpar för varandra. Jag är väldigt nöjd med resultatet eftersom det visar på hur bra vi jobbar under hela veckan. Alla som har stått klubben nära och ser hur vi jobbar nu under en längre tid, kan uppmärksamma att laget besitter en oerhört hög kvalitet och vi för varje vecka försöker utveckla vårt spel. Vi är nu en poäng bakom Umeå FC och vi möter dem nästa söndag i en viktig bortamatch. Det vi framför allt har förbättrat under den andra delen av säsongen är dem individuella misstagen som under första halvan kostade oss onödiga poäng, det är ingen slump att vi gör så många mål, för vi spelar verkligen ett vackert spel och alla våra anfall börjar från målvakten, vi spelar bollen genom laget, uttrycker Konstantinos Panagopoulos efter matchen. 

 

Mål

  • 1-0 Alagie Sosseh (13′)
  • 2-0 Alagie Sosseh (27′)
  • 3-0 Konstantinos Stavrothanasopoulos (74′)
  • 4-0 Nikola Vasic (90′)
  • 4-1 Dimitrios Dossis (93′)

Akropolis startelva: 

22 Simon Lundgren (C)

14 Manolis Nikolakakis 

5 Sebastian Ludzik 

4 Makis Gezos (21 Adhavan Rajamohan 80′)

17 Viktor Söderström

7 Adrian Pettersson 

6 Marcus Haglind–Sangré 

12 Nicklas Lindqvist (24 Maldin Ymeraj 60′) 

11 Alagie Sosseh (9 Nikola Vasic 74′) 

10 Eyasu Alemayehu

8 Konstantinos Stavrothanasopoulos 

Avbytare:

30 Filip Anger 

18 Godard Kabali

16 Athanasios Papadopoulos 

19 Cesar Weilid

21 Adhavan Rajamohan

24 Maldin Ymeraj

9 Nikola Vasic  

Nästa match är den 10:e september klockan 14.00, på bortaplan mot Umeå FC

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]