Inför Akropolis IF – IK Brage!

“En av säsongen tuffaste bortamatcher, nog den tuffaste man kan få”

Det vankas stormatch i Spånga på söndag. Veckans hetaste match i division går av stapeln med avspark 16.00, det handlar nämligen om toppmötet mellan serieledarna IK Brage och formstarka Akropolis IF. En match som kan bli avgörande för toppstriden, då IK Brage redan inför matchen har ett väldigt stort försprång till resterande lag i tabellen. 

Akropolis trummar på i toppskiktet av tabellen. Senaste man spelade på hemmaplan så vann man på ett övertygande sätt mot Enskede IK med hela 4-1. I senaste omgången så åkte man upp till Umeå för att ta sig an ett utav årets formstarkaste lag, en väldigt svår match som man slutligen vann med 3-2. Alagie Sosseh inledde målskyttet innan Kostas Stavrothanasopoulos satte spiken i kistan med ett vackert distansskott som även blev det vinnande målet.

Det var lagets sjätte raka vinst, ett facit som tyder på hur formstarka man är i dagsläget. Segern mot Umeå tog laget upp på en kvalplats och man visade sin styrka genom att vinna över ett lag som inte hade förlorat sedan maj månad.

IK Brage har under stora delar av säsongen varit serieledare och man har i stort sätt spelat med samma startelva under hela säsongen. Man räknar på endast en förlust och två oavgjorda matcher, resterande femton har man vunnit. Ett väldigt starkt facit och bevis på hur svårslagna man är. Laget leder ligan med totalt 47 poäng, hela tio poäng före ligatvåan Akropolis som ligger på en andraplats med 37 poäng. Laget har producerat färre mål i offensiven, men samtidigt släppt in hälften så många som Akropolis.

I somras genomförde man två profilvärvningar då man värvade Halmstad BK – fostrade Ardian Rexhepi och Viktor Adebahr från den isländska högstadivisionen. Laget förstärktes ytterligare och man rustade upp inför slutspurten av serien som med stor sannolikhet kommer att resultera i en direktplats till superettan nästa säsong.

Dessa två lag utmanar inte bara i toppstriden, man har även ett antal spelare som är med i skytteligatoppen. Johan Eklund delar första platsen tillsammans med Nikola Vasic medan Anton Lundin delar tredjeplatsen tillsammans med Kostas Stavrothanasopoulos och Alagie Sosseh från Akropolis. Det är offensiva spelare i båda lagen som verkligen har presterat och producerat väldigt många mål i framåt.

– Vi ser framemot söndagens match mot IK Brage. Det är ett väldigt bra lag som huserat i toppen av tabellen sedan säsongsstarten. Det blir en svår match men vi ska göra vårt bästa för att fortsätta på det vinnande spåret. Vi har haft en väldigt bra träningsvecka och alla ser verkligen framemot denna match, uttrycker sportchefen Georgios Gogas inför söndagens match. 

IK Brages assisterande tränare Johan Persson är inställd på en tuff bortamatch mot Akropolis på söndag. Vi tog en kort pratstund med Johan två dagar innan matchstart.

1. Berätta dina tankar inför söndagens match mot Akropolis IF och hur bra koll ni har på motståndarlaget.

– Det blir garanterat en jämn och tuff match precis som alla matcher i den här serien, en av säsongen tuffaste bortamatcher, nog den tuffaste man kan få, så det gäller att vi gör en närmast perfekt prestation för att vi ska få några poäng med oss. Vi har bra koll på de flesta motståndare och scoutar dom noga.

2. Ni har förlorat en match, spelat 2 oavgjorda och vunnit resterande matcher. Vad har varit nyckeln till er framgång i år ?

– Nyckeln till vår framgång hittills i år har varit kollektivet, vi har fått ihop en bra defensiv och har spelare som producerar poäng åt oss offensivt, dessutom ska vi såklart erkänna att vårt hårda jobb gjort att vi haft stolpe in i några matcher, det behöver man för att vara med däruppe.

3. Vilken spelare i Akropolis fruktar ni mest?

– Vi fruktar ingen enskild spelare i Akropolis på det viset, en spelare gör inget lag, det är ett starkt kollektiv med spetskvalitet i främst offensiven.

 

Huvudtränaren Konstantinos Panagopoulos har tagit ut följande trupp till morgondagens match mot IK Brage: 

Målvakter

22. Simon Lundgren

30. Filip Anger

Försvarare

5. Sebastian Ludzik

4. Makis Gezos

14. Manolis Nikolakakis

17. Viktor Söderström 

3. Alex Simovski 

Mittfältare

19. Cesar Weilid

10. Eyasu Alemayehu

7. Adrian Pettersson

21. Adhavan Rajamohan

6. Marcus Haglind-Sangré

23. Atosh Elmi

Anfallare

9. Nikola Vasic

11. Alagie Sosseh

12. Nicklas Lindkvist

24. Maldin Ymeraj

8. Konstantinos Stavrothanasopoulos 

Matchstart imorgon klockan 16:00 på Spånga IP! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]