Inför IFK Luleå – Akropolis IF!

Efter den blytunga vinsten senast mot IK Brage, så riktades väldigt många blickar på ett formstarkt Akropolis. Nu väntar nästa utmaning och en bortamatch mot IFK Luleå, och nu det är upp till de blåvita att se till att vinstsviten håller sig intakt.

Den tjugonde omgången av division 1 går av stapeln denna helg, och Akropolis åker på mindre än två veckor återigen iväg norrut för en bortamatch. Det är ett formstarkt Akropolis som har hunnit med att vinna toppkonkurrenterna Umeå FC och IK Brage under dom senaste två ligamatcherna.

I senaste hemmamatchen mot IK Brage tog man tidigt ledningen och efter en timmes spel ledde man med hela 3-0 efter mål av Nicklas Lindqvist, Alagie Sosseh och Maldin Ymeraj. I slutskedet av matchen reducerade Brage två gånger om, men man lyckades aldrig ta någon poäng från Spånga IP.

Akropolis ligger på en andraplats (kvalplats) med 40 poäng (51 gjorda mål) och man har ett fempoängs försprång till trean Umeå som ligger på en tredje plats. Upp till IK Brage som ligger på en förstaplats, har avståndet krympt till sju poäng efter förra omgångens derbyvinst.

IFK Luleå har tillhört den nedre halvan av tabellen och laget är på jakt efter poäng för att säkra kontraktet och spel i division 1 över nästa säsong.  Laget har hittills lyckats spela ihop 12 poäng och i senaste matchen mot Arameisk/Syrianska så förlorade man med hela 2-0.

Morgondagens match blir ytterligare ett test för Akropolis och det gör man med två frånvarande spelare. Simon Lundgren åtdrog sig en knäskada i senaste matchen mot Brage och Adrian Pettersson missar drabbningen mot Luleå på grund av avstängning.

Huvudtränaren Konstantinos Panagopoulos har tagit ut följande trupp till morgondagens match mot IFK Luleå:

Målvakter

1. Sebastian Larsson

30. Filip Anger

Försvarare

5. Sebastian Ludzik

4. Makis Gezos

14. Manolis Nikolakakis

3. Alex Simovski

17. Viktor Söderström 

Mittfältare

10. Eyasu Alemayehu

23. Atosh Elmi

19. Cesar Weilid 

6. Marcus Haglind-Sangré

Anfallare

9. Nikola Vasic

11. Alagie Sosseh

12. Nicklas Lindkvist

24. Maldin Ymeraj

8. Konstantinos Stavrothanasopoulos 

Matchstart imorgon (söndag) klockan 15:00 på Skogsvallen! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]