Exklusiv intervju med Alagie Sosseh!

“Vi ska ta revansch” 

Vi tog en kort pratstund med lagkaptenen Alagie Sosseh dagen efter storvinsten mot Vasalunds IF. Alagie som har gjort 13 mål denna säsongen och varit en betydelsefull spelare i lagets framstormning var tydlig med sitt budskap under samtalet. 

Berätta om gårdagens 4-0 vinst mot Vasalunds IF, varför dominerade Akropolis hela matchen?

– Det kändes riktigt bra. Vi följer matchen helt enligt tränarens direktiv och spelstrategin som vi hade tränat på under hela veckan. Vi lyckas såra Vasalund med två snabba mål och är fullt koncentrerade matchen igenom. Hela laget gör återigen en fantastisk insats och vi bevisar genom vårt spel varför ligger i toppen av tabellen. 

På lördag möter vi Västerås på hemmaplan, vad har du för tankar kring denna viktiga match? 

– Det kommer att bli en väldigt intressant match. Hela gruppen är extra taggade inför denna match, mycket eftersom vi vill ta revansch på dem. Det är bara Västerås som är kvar på listan, alla lag som vi förlorade mot under den första delen av säsongen har vi lyckats vinna över under hösten, vi ska göra allt för att vinna. Det viktigaste blir att ha en bra träningsvecka, att förberedda oss på bästa möjliga sätt och återigen följa tränarens instruktioner. 

Du är en spelare med en stor erfarenhet från den svenska fotbollen med spel i både Allsvenskan och Superettan, berätta lite kort om huvudtränaren Konstantinos Panagopoulos och hans sätt att ‘tänka’ fotboll. 

– Konstantinos är fantastiskt bra, han har fått ihop laget på ett utomordentligt sätt på väldigt kort tid. Vi får inte glömma bort att det är ett helt nytt lag om man jämför med truppen som man hade förra säsongen. Han fick ihop den svåraste delen först (offensiven) och nu under hösten har han bevisat att även defensiven har förbättrats rejält, han har byggt upp ett lag som är starka i anfallet, mittfältet och defensiven. Han jobbar väldigt mycket med just vårt spel, den taktiska delen är väldigt viktig för honom, för varje träning lägger han ner otroligt mycket tid på detaljer som gör skillnaden. 

Jag kommer aldrig att glömma en vinterträningen som vi hade på Grimsta IP. Då ville han implementera det nya sättet att spela, bollen längst med marken med mycket taktik inkluderat. Man stod där och undrade om det verkligen skulle fungera, men resultaten ser ni idag. Det ligger väldigt mycket arbete och tid bakom spelet och resultaten som Akropolis visar idag. 

Hur ser stämningen ut i laget? 

– Vi har en fantastisk grupp av fotbollsspelare som vill spela fotboll, kämpa för varandra och nå bra resultat tillsammans. Alla spelare vill lära sig och det visar de varje dag på träningarna. 

Din hälsning till alla Akropolissupportrar. 

– Vi tar en match i taget och hoppas på det absolut bästa för föreningen. Ert stöd är betydelsefullt! 

 

Vi tackar Alagie för sin tid och önskar honom och hela laget ett stort lycka till inför säsongsavslutningen (4 matcher återstår).