Oavgjort i första kvalmatchen mot IK Frej!

Oändliga kamper, fartfylld fotboll och massor utav målchanser från hemmalaget Akropolis. Den första kvalmatchen mellan Akropolis IF och IK Frej slutade 1-1 efter ett sent kvitteringsmål av hemmalaget. Gräset på Spånga IP utomordentligt, publiken var massiv och stämningen på topp denna kyliga onsdagseftermiddagen. Likt förra gången lagen möttes så spelades första matchen på Spånga IP, IK Frej tog ledningen och vann matchen då (2015). Frej tog ledningen även denna gång men till skillnad från förra gången lagen möttes så lyckades Akropolis kvittera och även ha ett ypperligt läge att göra 2-1 på straff i slutminuterna, resten är historia. 

Akropolis började matchen bäst. Redan efter några minuters spel hade man fyra hörnor, ett tydligt tecken på vilken anstormning hemmalaget genomförde. Ett snabbt spel med väldigt mycket bollinnehav bäddade för väldigt många målchanser.

Istället var det IK Frej som tog ledningen efter en snabb omställning i den sjuttonde minuten. Ett fint inlägg från högerkanten nådde en omarkerad Martin Falkeborn som enkelt kunde styra bollen i mål. Efter ledningsmålet fick Frej ett större bollinnehav men målchanserna uteblev, det var Akropolis som styrde spelet och publiken kunde bara vänta på kvitteringsmålet som låg nära till hands. Resterande del av halvleken var dock relativt händelsefattiga och resultatet stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken var betydligt hetare, både känslo- och chansmässigt. Hemmalaget Akropolis skapade en del farliga målchanser i inledningen av andra halvleken samtidigt som Frej oftast försökte kontra till sig farliga avslutssituationer.

I den sjuttionde matchminuten kom så hemmalagets farligaste målchans. Ett högerinlägg från Manos Nikolakakis nådde en omarkerad Nicklas Lindqvist som placerade bollen fint i bortre stolpen, bollen räddades dock på mållinjen av Frejs Alie Sesay och ställningen var alltjämnt 0-1.

Ett stort övertag från Akropolis som stod upp väldigt bra mot superettanmotstånd, ute på gräsmattan kunde man inte uppmärksamma att det var två lag från olika divisioner som spelade mot varandra.

När hemmalaget fick en hörna i den 88:e minuten nådde Marcus Haglind Sangré högst och nickade in kvitteringen till vänster om målvakten Marko Atanackovic, men det var inte över ännu. Vid ställning 1-1 fick Akropolis ett farligt frisparksläge. Eyasu Alemayehu slog in ett långt inlägg och Nikola Vasic fälldes i straffområde, matchklockan stod på 92 minuter och samme Nikola steg fram för att slå straffsparken.

Nikola sköt straffen vid målvaktens vänstra hörn, men Frej-målvakten Marko Atanackovic lyckades stoppa bollen utan att lämna retur, en matchavgörande räddning som resulterade i att matchen slutade 1-1.

Mål

  • 0-1 Martin Falkeborn (17′)
  • 1-1 Marcus Haglind Sangré (88′)

 

Akropolis startelva: 

30 Filip Anger 

14 Manolis Nikolakakis

5 Sebastian Ludzik 

4 Makis Gezos 

17 Victor Söderström 

7 Adrian Pettersson (10 Eyasu Alemayehu 71′) 

6 Marcus Haglind–Sangré 

12 Nicklas Lindqvist 

11 Alagie Sosseh 

24 Maldin Ymeraj (21 Adhavan Rajamohan 84′) 

8 Kostas Stavrothanasopoulos (9 Nikola Vasic 81′)

Avbytare:

1 Sebastian Larsson

18 Godard Kabali 

3 Alex Simovski

19 Cesar Weilid

21 Adhavan Rajamohan

10 Eyasu Alemayehu

9 Nikola Vasic  

 

Returmötet spelas den 11:e november klockan 13.00 på Vikingavallen! 

Georgios Gultidis
Head of Marketing & Communications/P.R.

[email protected]