IK Frej – Akropolis IF (0-0) 0-0

Målchans efter målchans, ett stort bollövertag och oändlig många målchanser. Ändå var det Frej som blev klara för spel i Superettan 2018. Akropolis var det bättre laget under båda kvalmatcherna men hade inte turen på sin sida. 

Den andra kvalmatchen började med samma tempo som de sista tjugo minuterna från det första mötet. Akropolis dominerade och skapade de flesta målchanserna. Man hade ett stort bollinnehav och visade återigen prov på en härlig kvalitet i sitt spel.

Matchen började nervöst för hemmalaget Frej som inte visste hur de skulle hantera Akropolis offensiva anstorming. Farligaste läget hade man i mitten av första halvleken men Peter Nsimas skott gick högt över målet. Akropolis hotade ständigt genom sina snabba omställningar och hela laget med ytterbackarna inkludera i varje anfall.

Olyckligtvis så inträffade en otäck skada på Rikard Spong under den första halvleken då han tvingades bryta matchen med en fraktur. Vi önskar Rikard en snabb återhämtning och ett stort lycka till framöver.

Den andra halvleken började likt den första med ett högt tempo från Akropolis sida, man behövde göra ett mål och pressade därför på för ett tidigt ledningsmål. Nyinbytte Maldin Ymeraj fick ett ypperligt läge i den 70:e matchminuten, men skottet gick tätt utanför Marko Atanackovis högra hörn. Marko som för övrigt storspelade även under dagens match, ett bevis på hur båda matcherna har sett ut då IK Frej har haft målvakten som sin bäste spelare under båda kvalmatcherna. Han räddade en straff i slutminuten i onsdagens möte (1–1) på Spånga IP och i dagens match svarade han för en rad avgörande räddningar, framför allt i inledningen av andra halvlek då Akropolis låg på som mest.
Vid två tillfällen smet bollen förbi hemmalagets blåklädda målvakt. Ena gången rammade bollen ribban och den andra gången hade domaren blåst av precis innan bollen rullades i nät.

I slutskedet av matchen dömdes ett mål av Nikola Vasic felaktigt bort för frispark istället för mål. Nikola slog in bollen i mål efter ett fint inlägg från Makis Gezos, men domarteamet tyckte att han träffade motståndarens fötter innan bollen och därför blåste man istället frispark för hemmalaget IK Frej.

Huvudtränarens (Konstantinos Panagopoulos) ord efter matchen: 

– Först vill jag säga grattis till Frej för att de säkrade sitt kontrakt i Superettan. Vi är det mest offensiva laget i hela Sverige, vi har gjort 68 mål i år men idag hade vi otur. Jag tycker att båda matcherna visar att vi är det bättre laget, vi är bättre än ett lag som har spelat 30 matcher i Superettan och vi skapar de flesta chanserna. Deras bästa spelare är målvakten vilket talar sitt klara språk om hur det har sett ut under dessa två kvalmatcher. Därför är det olyckligtvis en stor sorg i omklädningsrummet bland mina spelare, för vi förtjänade att gå upp till Superettan.

Laguppställning IK Frej Täby (4-2-3-1):
#77 Marko Atanackovic – #6 Philip Wiström, #7 Richard Spong (K), #5 Alie Sesay, #2 Jacob Glasberg – #11 Adam Gradén, #20 Dida Rashidi – #3 Martin Falkeborn, #26 Dusan Jajic, #8 Pontus Åsbrink – #9 Nsima Peter

Avbytare Frej:
#1 Ruben Åman, #10 Joakim Runnemo, #15 Noi Olafsson, #18 Rodrigo Saravia, #19 Lukas Sunesson, #23 Joseph Ceesay, #87 Admir Catovic

Laguppställning Akropolis IF (4-2-3-1):
#30 Filip Anger – #17 Victor Söderström, #4 Makis Gezos, #5 Sebastian Ludzik, #14 Manos Nikolakakis – #7 Adrian Pettersson, #6 Marcus Haglind-Sangré – #12 Niklas Lindqvist, #10 Eyasu Alemayehu, #8 Konstantinos Stavrothanasopoulos – #11 Alagie Sosseh (C)

Avbytare Akropolis:
#1 Sebastian Larsson, #9 Nikola Vasic, #16 Athanasios Papadopoulos, #18 Godard Kabali, #19 Cesar Weilid, #21 Adhavan Rajamohan, #24 Maldin Ymeraj

IK Frej Täby – Akropolis IF 0 – 0, (0-0)
Vikingavallen, Täby

Publik: 1968 personer

 

Vi vill tacka alla som har varit med och stöttat oss denna säsong! 

// Akropolis IF